Digitalt bibliotek med kritikerroste bøker 

Vil du lese om kjærlighet, grøss eller spenning?
I Biblioteket finner du digitale bøker og undervisningsopplegg for 1.-7. trinn. 

Elevene skal elske å lese

Biblioteket har fått påfyll av nye, kritikerroste bøker for barn og unge. I likhet med en skolebibliotekar er vår oppgave å øke leseinteressen og skape leseglede og leselyst for alle elever. 

I Biblioteket finner du blant annet bøker med lydstøtte, inspirerende videoer og engasjerende undervisningsopplegg. Biblioteket skal bli det beste produktet for våre brukere, sier produktutvikler Vera Haye Bjerga. 

Inkluderende og tilpasset lærer og elev

Biblioteket setter behovene dine som lærer i sentrum. Det er enkelt for både deg og elevene dine å finne frem. Du kan navigere blant annet etter tema eller serier. Det gjør det enkelt for elevene å finne fram og velge noe som passer for dem. 

Samtidig skal Biblioteket gjøre det enkelt for deg som lærer å skape fellesskap rundt lesingen i klasserommet.

- Høytlesing er en fin måte å skape engasjement rundt lesingen på. Gjennom de nye oppleggene til bøkene hjelper vi lærerne med å utvide leseopplevelsen for alle elevene, tipser redaktør Eirin Hoel Hauge. 

Biblioteket er under utvikling

Det vil komme nytt innhold i årene som kommer. Vi vil fortløpende legge inn enda flere titler i biblioteket og utarbeide engasjerende undervisningsopplegg. Vera Haye Bjerga er entusiastisk og spent på utviklingen. 

- I tiden fremover vil vi undersøke nærmere hva lærere har aller mest behov for i et digitalt bibliotek. Vi vil teste ulike måter å presentere bøkene på og finne ut hva slags annet innhold som trengs i tillegg til bøkene.  

 Fra skolestart 2023 vil Biblioteket  bli gjort om til et av våre tilleggsprodukter.

For deg som har tilgang til Aschehoug univers.

Logg inn med Feide

For deg som ikke har tilgang til Aschehoug univers.

Bestill prøvelisens

Hva er Aschehoug univers for ungdomsskolen? 

- Et innholdsrikt digitalt læremiddel som gir lærerne fleksibilitet til å eie og variere undervisningen, sier produkteier for 8.-10. i Aschehoug, Kari Kleivdal.

Å hjelpe elevene med digital lesing

Bruken av digitale verktøy er blitt en naturlig del av skolehverdagen. Samtidig vet vi at det er vanskeligere for elevene å lese digitalt enn på papir.

Skriv ut ferdige opplegg til undervisningen

Her finner du kvalitetssikrete undervisningsopplegg på bokmål og nynorsk, klare til bruk på 1.-4. trinn. 

Lesing i klasserommet

Hvilke bøker bør dere velge, og hvorfor? Her kommer forfatterne med gode grunner til at dere skal velge akkurat deres bøker.