Gi elevene en god start etter sommerferien

–       Vi har satt sammen aktiviteter i Aschehoug univers som bidrar til at elevene på ungdomsskolen blir bedre kjent med hverandre og fagene, sier redaktør Kari Ryan. 

Hei Kari. Hva får læreren med det digitale opplegget?

Du som lærer får tips til hvordan du kan sparke i gang fagene etter sommerferien. Vi har samlet morsomme og motiverende aktiviteter i alle fag og kalt dem «Første time – bli kjent med fagene igjen etter en lang sommerferie», sier Ryan. 

  • Utforsk-podkasten møter vi ungdomsskolelærerne Asbjørn Lerø Kongsnes og Tone Kristin Mikaelsen som gir oss et innblikk i hva som skjer i 8. klasse og videre på ungdomsskolen.  

  • Noe av det aller viktigste ved skolestart, er å skape et godt klassemiljø. I ressursen «Bli kjent med hverandre» finner du aktiviteter som skaper gode vennskap og hyggelig stemning i klassen.  

  • Til elever som starter på ungdomsskolen har vi lagt dialogspill i fransk, spansk og tysk, slik at de kan varme opp litt før første time med nytt språk.  

  • I podkastserien «Alexander forklarer verden» møter vi blant andre elevene Benjamin, Soheila og Mats som snakker med rikskjemiker om de store spørsmålene i livet.  

  • Den tverrfaglige ressursen RUTE hjelper elevene med å finne fram, forstå, tenke kritisk og tolke. Alle temaene introduseres med morsomme filmsnutter der vi blant annet møter karakterene Finn F. Ramm og Ruth E. Tabell. 

 

På forsiden vår finner du også tips om hvordan du kan lese en roman med klassen på sju dager, tips til faglitteratur og en samling med tverrfaglige prosjekter.  

Gir opplegget læreren fleksibilitet til å sette sammen undervisningen slik hun eller han ønsker selv?  

Alle ressurser kan lett legges til i din egen skreddersydde plan for klassene dine. 

Hvordan passer til det til fagplan/årsplan?  

Alt vi lager er tilpasset fagfornyelsen og du finner lærerveiledninger til alle ressursene.  

Kan man gi ulike elever ulike typer oppgaver knyttet til det samme innholdet, basert på elevens nivå og interesser?  

Du kan tilpasse aktiviteter, tekster og oppgaver til ulike typer elever.  

Hvordan legger opplegget til rette for samarbeid mellom elevene? 

I alle våre ressurser legger vi opp til tett samarbeid i grupper.  

Hvordan fungerer det digitale opplegget sammen med fysiske læremidler i det samme faget? 

Det du finner på Aschehoug univers, finner du også i bøkene, men på Aschehoug univers finner du også mye mer, blant annet lyd, filmer, podkaster og interaktive oppgaver.

 

God skolestart

For deg som har tilgang til Aschehoug univers.

Logg inn med Feide

For deg som ikke har tilgang til Aschehoug univers.

Bestill prøvelisens

Hvordan kan man undervise om 22. juli på ungdomstrinnet?

Man skal tilrettelegge for en diskusjon om 22. juli i lys av historiske, samtidige, nasjonale og globale fenomener og hendelser...

Klimakrisen på timeplanen

For at elevene skal forstå klimaendringene og bidra til en bedre fremtid, er det viktig at de lærer metoder for endring...

Hva er Aschehoug univers for ungdomsskolen? 

- Et innholdsrikt digitalt læremiddel som gir lærerne fleksibilitet til å eie og variere undervisningen, sier produkteier for 8.-10. i Aschehoug, Kari Kleivdal.

Aschehoug univers – digitale læremidler

Kjøp Aschehoug univers til alle elever på grunnskolen og få 30 % rabatt på grunnbøker i norsk, matematikk og engelsk!