• muligheten til å forstå seg selv, samfunnet og verden gjennom undring og utforsking • muligheten til å bli selvstendig og kritisk tenkende elever gjennom aktiv refleksjon og oppgaver • et relevant fag gjennom elevnære fremstillinger
Arena 8–10 er delt inn i tre hoveddeler, som bygger på kjerneelementene demokratiforståelse og deltakelse, bærekraftige samfunn og identitetsutvikling og fellesskap.
Deltakende samfunnsborgere Med Arena 8–10 får elevene et bevisst forhold til seg selv som kunnskapsrike og reflekterende deltakere i samfunnet. Slik vil de også kunne se hvordan de kan ta gode valg for fremtiden, både for seg selv og for samfunnet som helhet.
Gjennom varierte oppgaver og elevnære fremstillinger, kan lærerne tilpasse undervisningen sin og gjøre fagstoffet spennende og relevant for alle.
Arena 8-10 er et nytt læremiddel i samfunnsfag utviklet til fagfornyelsen 2020. Læremiddelet er delt inn i tre hoveddeler, og bygger på kjerneelementene demokratiforståelse og deltakelse, bærekraftig samfunn og identitetsutvikling og fellesskap.
Arena 8 bygger rammene for at elevene vil kunne forstå seg selv og faget bedre, som kunnskapsrike og reflekterende deltakere i et levende samfunn i en historieskapt verden. Slik vil de også kunne se hvordan de kan ta gode valg for fremtiden, både for seg selv og for samfunnet som helhet. Gjennom varierte oppgaver og elevnære fremstillinger, kan lærerne tilpasse undervisningen sin og gjøre fagstoffet spennende og relevant for alle.
Kapitlene i Arena 8: Kildekritikk Samfunn Identitet Norge Demokratiske ideer Demokrati for alle Demokrati i praksis Streik og samarbeid Norsk politikk Mennesket og naturen Bærekraftig utvikling Ressurser i Norge
Uniboka er en digital utgave av læreboka som tilpasser seg skjermen på PC, nettbrett og mobil. Alle bøkene har tekst-til-tale som gir god lesestøtte. Man kan lett orientere seg i boka via innholdsfortegnelsen eller søk på sidetall eller ord. Med verktøyene i uniboka kan elevene jobbe aktivt og skaffe seg god oversikt over det som skal læres. De kan lage notater som kan skrives ut, markere tekst i ulike farger, sette bokmerker og få ordforklaringer i løpende tekst. Bruker elevene hjelpemidlene systematisk, har de et godt utgangspunkt til repetisjon og prøver.