Skriving i begynneropplæringen

I denne boka presenteres over 30 meningsfulle skriveaktiviteter for elever på 1.-2. trinn. Aktivitetene har som mål at elevene skal få oppleve mening, mestring og motivasjon. I tillegg blir det gitt råd om bokstavlæring og planlegging og gjennomføring av skriveoppdrag.

Vis hele omtalen... Skjul utvidet informasjon...
Filtrer utvalget
Komponenttype
 1. Arbeidsbok
Filtrer utvalget
Filter
Format:
Målform:
Filtrer utvalget
Filter
Trinn:
() ()
:
Fra kr 465
Filtrer utvalget
Filter
 1. Gi elevene dine økt skriveengasjement, skriveglede og en funksjonell og meningsfull skriveopplæring!

  I denne boka presenteres over 30 skriveaktiviteter for elever på 1. og 2. trinn. Aktivitetene har som mål at elevene skal få oppleve mening, mestring og motivasjon. Boka har i tillegg et eget kapittel som formidler hva forskning sier om skriveutvikling og skriveopplæring. Det blir også gitt råd om bokstavlæring og planlegging av skriveoppdrag. Til slutt presenteres et vurderingsverktøy som kan gi informasjon om de yngste elevenes skriveutvikling.

  Til hver skriveaktivitet er det laget lærerveiledninger som viser hvordan læreren kan lede elevene gjennom en skriveprosess, steg for steg. Boka har modelltekster og skriverammer som kan være en støtte i arbeidet.

  Skriving i begynneropplæringen er tilpasset læreplanverket for Kunnskapsløftet 2020. Boka er særlig egnet for lærere som arbeider med de yngste elevene, men den kan også gi lærerstudenter et innblikk i hvordan en funksjonell tilnærming til skriving kan gjennomføres i praksis.

  Forfatterne, Iris Hansson Myran, Marita Byberg Johansen, Anne Holten Kvistad, Kathrine Vik Tollaksen og Gustaf B. Skar, er ansatt ved Nasjonalt senter for skriveopplæring og skriveforsking (NTNU). Denne boka kom til fordi de så gjerne ville dele skriveaktiviteter som Skrivesenteret gjennom mange år har utviklet for å støtte lærere i arbeidet med skriving i begynneropplæringen.
  • Utgivelsesår: 18.06.2021
  • ISBN: 9788249221875
  • Målform: Bokmål
  • Nivå: Grunnskole 1-4
  • Format: Heftet
  • Sider: 176
  • Komponenttype: Arbeidsbok
  Skriving i begynneropplæringen – en praktisk innføring
Oppdaterer... Oppdaterer...