Læremidler for ungdomsskolen

Våg å ta opp vanskelige temaer i klasserommet

Hvorfor er ytringsfrihet så viktig? Har alle mennesker lik mulighet til å si hva de mener? Aschehoug blir 150 år og gir alle landets skoler gratis tilgang til et viktig undervisningsopplegg om ytringsfrihet. Logg inn med Feide på Aunivers.no og bruk opplegget i klasserommet ditt – du finner tilpassede opplegg for 1.–4. trinn, 5.–7. trinn, 8.–10. trinn og videregående skole.

Tverrfaglig opplegg om ytringsfrihet!

Snakke matte med Asbjørn og Andreas!

Hvordan skaper vi et klasserom hvor elevene får utforske, snakke matte med hverandre og oppdage matematiske sammenhenger? Podkasten tar for seg matematikk fra 5.–10. trinn, men det har sneket seg inn noen episoder om utforskende undervisning og hvordan foresatte kan hjelpe til med matematikk hjemme.

Lytt til Snakke matte på Spotify

Bli med og utforsk!

Podkasten Utforsk er for alle som er interesserte i skole. Programleder Andreas er en engasjert og nysgjerrig lærer som inviterer gjester til å utforske temaer knyttet til skolen. Han er innom temaer som dysleksi, hvordan engasjere gutter i lesing, mobbing, skolevegring og mye mer. Vi håper hver episode gjør deg litt klokere.

Lytt til Utforsk på Spotify

Hva skjedde med klasseromsmagien?

Norsklærer Camilla Bruu Næsmo deler sine erfaringer fra pandemiklasserommet. Kommer klasseromsmagien tilbake snart?
Johann Olav Koss

Koss' metode: Lek som virkemiddel for læring

Vi har tatt en prat med Johann Olav Koss! Han deler sine minner fra skoleårene og erfaringene fra jobben i organisasjonen Right To Play.

Digitale vurderingseksemplar for våre kommende lærebøker

Fra skolestart 2022 vil Aschehoug ha lærebøker på alle trinn til alle fag. Her får du en oversikt over hvilke bøker vi utgir dette året samt lenke til digitale vurderingseksemplar.

Et fiks ferdig opplegg til seksualundervisningen!

Trenger du hjelp med seksualundervisningen? Legene og forfatterne av Jenteboka og Gutteboka svarer på spørsmål de har fått tilsendt fra elever om kropp og pubertet i disse to filmene. Se dem med elevene dine!