Aschehoug Univers barneskole

Kjøp Aschehoug univers til alle elever på
ungdomsskolen og få 30 % rabatt på grunnbøker
i norsk, matematikk og engelsk!

Kjøp Aschehoug univers til alle elever på ungdomsskolen og få 30 % rabatt på grunnbøker i norsk, matematikk og engelsk!

Læremidler for ungdomsskolen

Oppdrag klima

Under feiringen av vårt 150-årsjubileum kastet vi oss ut i diskusjoner om klima og bærekraft i skolen og samfunnet.

Heidi Arctander og cCHANGE har vært en av inspirasjonskildene til undervisningsopplegget "Oppdrag klima" i Aschehoug Univers. Sammen med elever fra Nordseter ungdomsskole løser hun oppgaver fra undervisningsopplegget.

Forfatterne Ada Martini Strøm, Gaute Eiterjord og Petter Gulli snakker blant annet om matlaging, politikk og teknologi. Og vi får tips til hvordan vi kan leve mer bærekraftig.

Våg å ta opp vanskelige temaer i klasserommet

Hvorfor er ytringsfrihet så viktig? Har alle mennesker lik mulighet til å si hva de mener? Aschehoug blir 150 år og gir alle landets skoler gratis tilgang til et viktig undervisningsopplegg om ytringsfrihet. Logg inn med Feide på Aunivers.no og bruk opplegget i klasserommet ditt – du finner tilpassede opplegg for 1.–4. trinn, 5.–7. trinn, 8.–10. trinn og videregående skole.

Tverrfaglig opplegg om ytringsfrihet!

Snakke matte med Asbjørn og Andreas!

Hvordan skaper vi et klasserom hvor elevene får utforske, snakke matte med hverandre og oppdage matematiske sammenhenger? Podkasten tar for seg matematikk fra 5.–10. trinn, men det har sneket seg inn noen episoder om utforskende undervisning og hvordan foresatte kan hjelpe til med matematikk hjemme.

Lytt til Snakke matte på Spotify

Bli med og utforsk!

Podkasten Utforsk er for alle som er interesserte i skole. Programleder Andreas er en engasjert og nysgjerrig lærer som inviterer gjester til å utforske temaer knyttet til skolen. Han er innom temaer som dysleksi, hvordan engasjere gutter i lesing, mobbing, skolevegring og mye mer. Vi håper hver episode gjør deg litt klokere.

Les mer om Utforsk og noen av episodene

Hva skjedde med klasseromsmagien?

Norsklærer Camilla Bruu Næsmo deler sine erfaringer fra pandemiklasserommet. Kommer klasseromsmagien tilbake snart?
Johann Olav Koss

Koss' metode: Lek som virkemiddel for læring

Vi har tatt en prat med Johann Olav Koss! Han deler sine minner fra skoleårene og erfaringene fra jobben i organisasjonen Right To Play.

Digitale vurderingseksemplar for våre kommende lærebøker

Fra skolestart 2022 vil Aschehoug ha lærebøker på alle trinn til alle fag. Her får du en oversikt over hvilke bøker vi utgir dette året samt lenke til digitale vurderingseksemplar.

Et fiks ferdig opplegg til seksualundervisningen!

Trenger du hjelp med seksualundervisningen? Legene og forfatterne av Jenteboka og Gutteboka svarer på spørsmål de har fått tilsendt fra elever om kropp og pubertet i disse to filmene. Se dem med elevene dine!