Læremidler for videregående

Les Ubesvart anrop i klassen

Jeg leste Nora Dåsnes’ grafiske roman Ubesvart anrop kort tid etter utgivelsen i 2021. Den gjorde sterkt inntrykk på meg, og jeg fikk umiddelbart lyst til å bruke romanen i klassen.

Muntlige avbrekk i tysktimene

Kommunikasjon er selve hovedkjernen i fremmedspråk. Mach mit-aktivitetene i Momente 1 og 2 får elevene til å snakke.

Hvordan undervise i retorikk?

Det var sent i november og sent på dagen. Da jeg møtte elevenes trøtte blikk, forsto jeg at jeg befant meg i en utfordrende situasjon. Motivasjonen, konsentrasjonen og blodsukkeret var dalende. Hvordan kunne jeg klare å fange interessen deres for retorikk?

Tips og triks i Aschehoug univers for videregående skole

Å sitte stille ved pulten i time etter time, og fag etter fag, kan være ensformig for elevene. Hvordan kan du sette dem i gang med nye temaer og oppgaver i Aschehoug univers, og hvordan finner du frem?

Bli med og utforsk!

Podkasten Utforsk er for alle som er interesserte i skole. Programleder Andreas er en engasjert og nysgjerrig lærer som inviterer gjester til å utforske temaer knyttet til skolen. Han er innom temaer som dysleksi, hvordan engasjere gutter i lesing, mobbing, skolevegring og mye mer. Vi håper hver episode gjør deg litt klokere.

Les mer om Utforsk og noen av episodene

Fremtidens skole

Da vi feiret 150-årsjubileum samlet vi elever, lærere, skoleledere og kommuneansatte til diskusjoner om teknologi og digitalisering av undervisningen.

Hvordan kan vi organisere skolen slik at alle kan trives og lære?
Vi spurte forskere og fagpersoner om hva trendene viser. Hvilken type undervisning fungerer best?

Lærer og Utforsk-programleder, Andreas Stien-Leenderts, utforsker dette sammen med Safina de Klerk, Jan Ketil Arnulf og Marte Blikstad-Balas.

Våg å ta opp vanskelige temaer i klasserommet

Hvorfor er ytringsfrihet så viktig? Har alle mennesker lik mulighet til å si hva de mener? Aschehoug blir 150 år og gir alle landets skoler gratis tilgang til et viktig undervisningsopplegg om ytringsfrihet. Logg inn med Feide på Aunivers.no og bruk opplegget i klasserommet ditt – du finner tilpassede opplegg for 1.–4. trinn, 5.–7. trinn, 8.–10. trinn og videregående skole.

Tverrfaglig opplegg om ytringsfrihet!

Hva skjedde med klasseromsmagien?

Norsklærer Camilla Bruu Næsmo deler sine erfaringer fra pandemiklasserommet. Kommer klasseromsmagien tilbake snart?

Faglig påfyll: Folkemord i historieundervisningen

Historielærer og forfatter av Grunnbok i historie, Steingrímur Njálsson, har skrevet mye om folkemord tidligere. Nå er begrepet på nytt aktuelt, og det kan være nyttig å inkludere det i historieundervisningen.

Digitale vurderingseksemplar for våre kommende lærebøker

Fra skolestart 2022 vil Aschehoug Undervisning ha lærebøker på alle trinn i videregående skole. Her får du en oversikt over hvilke bøker vi utgir dette året samt lenke til digitale vurderingseksemplar.

Trykte og digitale læremidler, hånd i hånd

Den trykte læreboka og de digitale læremidlene skaper ulike pedagogiske muligheter. Her får du et innblikk i hvordan de digitale ressursene til Grip teksten utfyller læreboka.

Ytringsfrihet i hagen

Møt lektor og jurist Marianne Hermansen og klassen hennes fra Stovner videregående skole. Hun demonstrerer sammen med elevene hvordan de arbeider med ytringsfriheten ut fra noen konkrete saker. Marianne snakker om tre ulike perspektiver og stiller spørsmålene:

1. Hva er det som følger av lovverket?

2. Hva er det som følger av moralen, etikken og kanskje folkeskikken?

3. Hva er begrunnelsen bak å ytre seg?

Se opptak fra arrangementet