Læremidler for videregående

Ytringsfrihet i hagen

Møt lektor og jurist Marianne Hermansen og klassen hennes fra Stovner videregående skole. Hun demonstrerer sammen med elevene hvordan de arbeider med ytringsfriheten ut fra noen konkrete saker. Marianne snakker om tre ulike perspektiver og stiller spørsmålene:

1. Hva er det som følger av lovverket?

2. Hva er det som følger av moralen, etikken og kanskje folkeskikken?

3. Hva er begrunnelsen bak å ytre seg?

Se opptak fra arrangementet

Marianne viser vei til våre digitale ressurser på 30 minutter!

Vår digitalpedagog, Marianne Eik, gir dere en praktisk og rask introduksjon til vårt læringsunivers. Hun viser konkret innhold og hvordan dere lett finner frem på tvers av fag. Marianne tilpasser gjerne etter ønsker, slik at dere får best mulig utbytte.

Relevante temaer til fellestiden kan være:

• Unibok

• Aktivt klasserom

• Aschehoug Univers og fagfornyelsen

• vurdering

Marianne underviser ved Tangen videregående skole i Kristiansand og har tidligere arbeidet med digitalt innhold til Aschehoug.

Send henne en e-post for å avtale tid: eik.marianne@gmail.com

Våg å ta opp vanskelige temaer i klasserommet

Hvorfor er ytringsfrihet så viktig? Har alle mennesker lik mulighet til å si hva de mener? Aschehoug blir 150 år og gir alle landets skoler gratis tilgang til et viktig undervisningsopplegg om ytringsfrihet. Logg inn med Feide på Aunivers.no og bruk opplegget i klasserommet ditt – du finner tilpassede opplegg for 1.–4. trinn, 5.–7. trinn, 8.–10. trinn og videregående skole.

Tverrfaglig opplegg om ytringsfrihet!

Nasjonaleposet Peer Gynt som dataspill

I Aschehoug univers finner du dataspillet om Peer Gynt. La elevene dine ta del i Peers livsreise i norsktimen!

Læremidler til forkurs for ingeniører fra Aschehoug

Læremidlene bygger på våre nye, markedsledende utgivelser i fysikk og matematikk for videregående, omarbeidet for å passe til de nye studieplanene for forkurset.

Trykte og digitale læremidler, hånd i hånd

Den trykte læreboka og de digitale læremidlene skaper ulike pedagogiske muligheter. Her får du et innblikk i hvordan de digitale ressursene til Grip teksten utfyller læreboka.

Digitale vurderingseksemplar for våre kommende lærebøker

Fra skolestart 2022 vil Aschehoug Undervisning ha lærebøker på alle trinn i videregående skole. Her får du en oversikt over hvilke bøker vi utgir dette året samt lenke til digitale vurderingseksemplar.

Religion og etikk: Mye nytt, litt gammelt

Vebjørn Horsfjord, en av forfatterne bak vårt nye læremiddel Religion og etikk, gir deg noen tips til tolkning av kjerneelementene i det nye faget.

Faglig påfyll: Folkemord i historieundervisningen

Historielærer og forfatter av Grunnbok i historie, Steingrímur Njálsson, har skrevet mye om folkemord tidligere. Nå er begrepet på nytt aktuelt, og det kan være nyttig å inkludere det i historieundervisningen.

AR tar læringen til et helt nytt nivå

Kan bruk av AR-teknologi i undervisningen øke motivasjonen og interessen til elevene? Naturfagslærer Camilla Gunnarstorp Auberg deler sine erfaringer med AR Aschehoug.

Hva skjedde med klasseromsmagien?

Norsklærer Camilla Bruu Næsmo deler sine erfaringer fra pandemiklasserommet. Kommer klasseromsmagien tilbake snart?

Bli med og utforsk!

Podkasten Utforsk er for alle som er interesserte i skole. Programleder Andreas er en engasjert og nysgjerrig lærer som inviterer gjester til å utforske temaer knyttet til skolen. Han er innom temaer som dysleksi, hvordan engasjere gutter i lesing, mobbing, skolevegring og mye mer. Vi håper hver episode gjør deg litt klokere.

Lytt til Utforsk på Spotify