Kom i gang med Aschehoug univers for videregående 

Er det første gang du bruker Aschehoug univers? Eller kanskje det er lenge siden sist du logget inn? Vi gir deg en rask introduksjon, slik at du enkelt finner frem til det du trenger. 

1. Logg inn i Aschehoug univers 

Aschehoug univers er tilgjengelig gjennom din Feide-bruker. Når du logger inn, kommer du til Min side. Tannhjulet hjelper deg med å justere innstillinger, slik at du kan endre fag, trinn og målform. Med full skolelisens får du tilgang til alle fag. Har du ikke skolelisens? Bestill prøvelisens i 31 dager

I utgangspunktet ser du og elevene dine det samme når dere logger inn. Den eneste forskjellen er at du som lærer har et eget felt, Til læreren, som bare du ser og ikke elevene. 

 

2. Et helhetlig læringsutbytte med ferdige læringsløp

Aschehoug univers er digitale tilleggsressurser til bøkene på videregående. Et læringsløp kobler teori og utforskning med interaktive oppgaver og filmer. Dette bygger opp under kompetansemålene og styrker forståelsen av fagene.  


3. Tilpass opplæringen til elevene

Alle elever er ulike, med forskjellige behov. Du kan tilpasse og differensiere undervisningen med ulike innholdstyper, lydavspillinger og forskjellige type oppgaver.  

Elevene kan få tildelt ulike oppgaver, samt forenklede og utvidede tekster. Tekstene kan de også lytte til ved hjelp av lydavspilleren. Ser du et øre-ikon, kan du åpne lydavspilleren for opplesning direkte i læringsløpet, uten å navigere inn og ut på andre sider. 


4. Hvordan vurdere elevenes læring?

Gjennom skoleåret blir elevene vurdert jevnlig. Ved hjelp av ressurser i Aschehoug univers har du god støtte til å vurdere elevene. I løpet av en periode vil eleven oppleve mestring ved at hver del bygger på hverandre som gjør elevene i stand til å mestre større utfordringer.  

Veiledning til lærer 

Gjennom spørsmåltegn-ikonet eller i-ikonet får du ekstra informasjon relevant for læringsløpet. I-ikonet er kun synlig for deg som lærer, ikke elevene. 

Kapittelvurdering 

Vurder elevene fortløpende ved hjelp av kapittelvurdering. I Aschehoug univers kan du laste ned forslag til kapittelvurdering og tilpasse det til din undervisning.  

Interaktive oppgaver 

Interaktive oppgaver gir elevene umiddelbare svar på hvordan de har gjort det. De kan også prøve på nytt for å repetere. Ved hjelp av skjermdump kan du bruke dette som en vurderingsform av elevenes forståelse av et tema. 

Terminprøver 

I flere læremidler blir det laget forslag til terminprøver og tentamensoppgaver. Disse kan du bruke både til vurdering og til å forberede elevene på eksamen. Forslagene gir også tips til gjennomføring. Terminprøvene blir oppdatert oppdateres jevnlig og er tilpasset LK20. 


5. Hvordan varierer jeg undervisningen?

Elever liker variasjon, men hvordan variere? Ressursene i Aktivt klasserom er tilpasset flere fag og trinn og gir tips til hvordan aktivisere elevene i undervisningen. Ved hjelp av ferdiglagde maler i Word og gode instruksjoner, er disse aktivitetene enkle å ta i bruk uten mye forberedelser. Stjernen er for eksempel en veldig populær aktivitet som brukes når man skal lære begreper eller øve til en prøve.  

Se tips til undervisning  

Besøk Aschehoug univers

For deg som har tilgang til Aschehoug univers.

Logg inn med Feide

For deg som ikke har tilgang til Aschehoug univers.

Bestill prøvelisens

Kundeservice – Aschehoug skole

Kom i gang med Aschehoug univers. Ta kontakt med oss hvis du lurer på noe!

Utvidet virkelighet med AR i undervisningen

Med Augmented Reality (AR) popper inspirerende 3D-modeller og videoer opp fra læreboken. Det som kan være tungt å lese om, blir til inspirerende opplevelser. Her kan du prøve selv!

Slik bruker du Unibok

Med Unibok får du digitale utgaver av lærebøkene til Aschehoug skole. Her finner du informasjon om hvordan du får tilgang.

Trykte og digitale læremidler, hånd i hånd

Den trykte læreboka og de digitale læremidlene skaper ulike pedagogiske muligheter. Her får du et innblikk i hvordan de digitale ressursene til Grip teksten utfyller læreboka.