Vi bruker informasjonskapsler (cookies) på skole.aschehoug.no for viktig funksjonalitet på nettstedet, for å gi bedre brukeropplevelser, skaffe innsikt for videre utvikling av nettsiden, samt for å gjøre markedsføringen vår relevant for deg.

Hva er informasjonskapsler?

En informasjonskapsel er en tekstfil som sendes fra en webside, f.eks. skole.aschehoug.no, til din datamaskin eller smarttelefon. Der blir den enten lagret midlertidig i minnet (session cookie) eller som en liten tekstfil på harddisken din i en angitt periode. Detaljer om hver informasjonskapsel vi bruker finner du nederst på denne siden.

Hva bruker vi informasjonskapsler til?

Noen av informasjonskapslene på skole.aschehoug.no er nødvendige. Det betyr at de er avgjørende for grunnleggende funksjoner på nettstedet, f.eks. for at handlekurven og kjøpsprosessen skal fungere, eller for å gjøre nettsiden mer sikker.

Informasjonskapsler som ikke er kategorisert som nødvendige, kan ha formål knyttet til funksjonalitet, analyse eller markedsføring:

  • Funksjonelle informasjonskapsler muliggjør nyttige funksjoner på skole.aschehoug.no, f.eks. å spille av video eller lyd. Dette kan gi deg en bedre brukeropplevelse på nettstedet.
  • Informasjonskapsler for analyse hjelper oss å forstå hvordan besøkende bruker skole.aschehoug.no, f.eks. hvilke sider som blir besøkt og hvilke søk som blir gjort internt på nettstedet. Dette gjør at vi kan forbedre innhold og funksjonalitet. Statistikk fra slike informasjonskapsler inneholder ikke personlig identifiserbar informasjon.
  • Informasjonskapsler for markedsføringsformål bruker vi for å gi besøkende tilpassede annonser, f.eks. basert på hvilket innhold som er besøkt, samt til å analysere effekten av kampanjer.

Hvordan aktivere og slette informasjonskapsler?

Du kan velge å aktivere eller deaktivere ulike informasjonskapsler, med unntak av de som er kategorisert som nødvendige og som dermed er avgjørende for nettstedets grunnleggende funksjoner. Andre informasjonskapsler kan du selv velge om du godtar eller ikke. Merk at deaktivering av informasjonskapsler kan påvirke din opplevelse av nettstedet.

Ønsker du å endre hvilke ikke-nødvendige informasjonskapsler du godtar på våre nettsider kan du tilpasse valgene dine i lenken nederst i denne saken.

Ansvarlig for behandlingen

H. Aschehoug & Co. (W. Nygaard) AS er ansvarlig for behandling av data knyttet til informasjonskapsler på skole.aschehoug.no.

Denne erklæringen ble sist oppdatert [18.03.2024].
Listen over de enkelte informasjonskapslene oppdateres fortløpende.

Liste over informasjonskapsler i bruk på skole.aschehoug.no