RELIGION FOR VIDEREGÅENDE

Religion og etikk (2022)

 

Hvorfor kjøpe Religion og etikk?

Religion og etikk er en lærebok i faget religion og etikk for videregående opplæring. Den er skrevet til læreplanen til Kunnskapsløftet 2020 (KL20), som har langt færre kompetansemål enn den forrige. Boka legger derfor opp til at elevene skal arbeide mer med kompetansemålene i sammenheng og på tvers av emner. Boka inneholder mange korte kapitler, hvor de store religionene presenteres ut fra sin egenart i egne kapitler, men trekkes også inn i drøftingen i alle kapitler. På den måten blir elevene kjent med flere sider ved religionene.

Boka har et rikt utvalg av oppgaver. De er formulert slik at elevene må arbeide systematisk med lærebokteksten, for eksempel gjennom å bygge opp sine egne skjema for sammenlikning av religioner. I oppgavene får elevene også øving i filosofisk samtale, etisk argumentasjon, kritisk og selvstendig tenkning. Å øve opp elevenes dømmekraft er et sentralt poeng for forfattergruppa.

Hvert kapittel har en rammetekst som heter Skråblikk. Skråblikkene viser fram hvordan faget er relevant for elevene i dag ved å ta opp aktuelle spørsmål fra samfunnsdebatten eller presentere overraskende perspektiver på kjente temaer. Gjennom rammeteksten Tekstutdrag blir elevene kjent med tekster som er viktige kilder til religiøse og filosofiske tanker og forestillinger.

På nettstedet til læremiddelet får elevene god hjelp både til repetisjon, refleksjon og øvelse i fagstoffet.

Vis hele omtalen... Skjul utvidet informasjon...
Filtrer utvalget
Filter
Filtrer utvalget
Filter
Trinn:
() ()
:
Fra kr 79
Filtrer utvalget
Filter
 1. Religion og etikk. Digitale ressurser er felles for lærer og elev og tilbys som en skolelisens. Noen ressurser er kun tilgjengelig for lærer.

  Når en skole kjøper en skolelisens, har elevene gratis tilgang til elevressursene.

  Det digitale innholdet omfatter ressurser tilknyttet kapitlene i boka samt tverrfaglige temaer, aktiviteter, stoff om vurdering og eksamen.
  • Utgivelsesår: 01.08.2022
  • ISBN: 9788203411014
  • Målform: Bokmål/Nynorsk
  • Nivå: Vg3
  • Format: Digitalt produkt
  • Komponenttype: Digitalt læremiddel
  Religion og etikk Vg3 Digitale ressurser
Oppdaterer... Oppdaterer...