1. Jobb sammen med elevene
Når elever og du som lærer logger dere inn i Aschehoug univers, blir dere møtt med det samme brukergrensesnittet/oppsettet. Det gjør det enkelt for deg å hjelpe elevene med å navigere og finne frem. Alt er på ett sted. Den eneste forskjellen er at du har en seksjon som heter Til læreren. Her finner du tilleggsressurser som skal støtte deg i undervisningen.
2. Lag dine egne periodeplaner
Trenger du hjelp til å sette opp en plan for undervisningen? I noen fag ligger det et forslag til periodeplan, men du kan også velge å enten tilpasse forslaget til dine behov eller bygge opp din egen plan fra bunnen av. I planleggeren kan du lage periodeplan og legge bestemt innhold til temaperioder eller konkrete uker. Ved å legge inn kommentarer og lenker til annet innhold kan du forberede undervisningen i forkant. Planleggeren følger din bruker-id, slik at du enkelt kan bruke planen igjen neste skoleår med en annen klasse.
3. Lagre i favoritter
Synes du det er vanskelig å finne tilbake til en konkret oppgave, video eller artikkel? I favoritter kan du enkelt lagre innhold. Systematiser favorittene i mapper ved for eksempel å ha en mappe per klasse eller tema. Du finner raskt frem til det du trenger, når du trenger det.
4. Aktivt klasserom
Trenger du tips til hvordan du kan engasjere elevene i klasserommet? Læringsressursen Aktivt klasserom inneholder flere konkrete aktiviteter du kan gjøre med elevene i klasserommet uten å bli distrahert av skjermer. I aktivitetene finner du alt du trenger til forberedelsene samt retningslinjer og regler. Du kan også laste ned ferdig tilpassede figurer og maler som er enkle å skrive ut og ta i bruk.
5. Bruk delingsknappen aktivt
Ser du at noen elever trenger å repetere et bestemt tema, kan du tilpasse innhold til elevenes behov. Trykk del, og tildel enkeltelever konkrete oppgaver eller tekster slik at de kan øve på det de trenger. Dette er også en fin måte å gi fremovermelding og hjelpe de som har behov for ekstra støtte.
Når du har gått gjennom et felles tema i klassen, kan du tildele oppgaver til elevene og gi lekser. For å være sikker på at elevene finner frem til riktig oppgave, gir du dem direktelenker til de digitale ressursene. På denne måten unngår du at elevene blir forstyrret av andre nettsider eller sosiale medier.