OPPDRAG BOK

et leseoppdrag for klassen der alle leser den samme romanen

Vi vet at det krevende for elever å lese lengre tekster. Det krever både utholdenhet og konsentrasjon. Derfor har vi satt en ganske stram ramme for undervisningsopplegget;
en roman – en uke – en klasse.

Bøkene i «Oppdrag bok» er spesielt utvalgt med tanke på at elevene skal arbeide intensivt med høytlesing, egenlesing og samtale.  

 

Første bok er:

Hvordan jeg tjente min første million

av Endre Lund Eriksen

Tar din klasse leseutfordringen? 

Opprett en bedriftskunde.
Legg boken i handlekurven, oppdater antallet og bruk rabattkoden «millionklassesett» 

Bestill klassesett

Undervisningsopplegget finner du
på Aunivers.no

Undervisningsopplegget

Den litterære samtalen i klasserommet 

«Oppdrag bok» er et leseoppdrag fra Aschehoug. Det tar utgangspunkt i kompetansemålet «utforske og reflektere over hvordan tekster framstiller unges livssituasjon».  

Vi ønsker å sette i gang gode refleksjoner og klassesamtaler. Vi legger vekt på den litterære samtalen heller enn tradisjonelt analyse- og tolkningsarbeid.  

Praktisk gjennomføring  

Du kjenner klassen din best, men vi har laget et opplegg som hjelper deg å planlegge. I det digitale undervisningsopplegget finner klassen hele romanen innlest, forslag til hvilke kapitler lærer leser høyt for elevene, og hvilke kapitler elevene leser selv. Vi har utarbeidet spørsmål som setter i gang den litterære samtalen og praktiske tips til gjennomføringen av leseprosjektet.

Oppdrag bok: En roman — en klasse — en uke

Niendeklasse på Marienlyst skole har fått et leseoppdrag: de skal sammen lese en roman. Vi er på besøk i klasserommet for å høre om oppdraget og hvorfor det er viktig med en morsom bok.

Lesing i klasserommet

Hvilke bøker bør dere velge, og hvorfor? Her kommer forfatterne med gode grunner til at dere skal velge akkurat deres bøker. 

Les Ubesvart anrop i klassen

Jeg leste Nora Dåsnes’ grafiske roman Ubesvart anrop kort tid etter utgivelsen i 2021. Den gjorde sterkt inntrykk på meg, og jeg fikk umiddelbart lyst til å bruke romanen i klassen.