Kjøp Aschehoug univers til alle elever på barneskolen og få 30 % rabatt på grunnbøker i norsk, matematikk og engelsk!

Aschehoug Univers barneskole

Kjøp Aschehoug univers til alle elever på barneskolen og få 30 % rabatt på grunnbøker i norsk, matematikk og engelsk!

Læremidler for barneskolen

Arena 6  ble kåret til Europas beste læreverk under bokmessen i Frankfurt 2022.

Arena 6 har allerede vist seg å være en modig og kontroversiell bok. Sammen med det digitale universet er boken nå kåret til det beste læreverket av sitt slag.

BELMA-prisen er stemt frem av fagpersoner fra hele Europa, og er den høyeste utmerkelsen forfattere og produsenter av læremidler kan motta.

Sitater fra juryen:

“The material develops transferable skills such as discussion techniques, research methods, source criticism, and text analysis. Diversity is illustrated through images and statistics, strengthening cultural awareness.”

“The digital material is interactive, inviting students to work individually and together in engaging and motivating ways. The tasks encourage reflection and discussion.”

Vi gratulerer forfatterne og alle som har vært med på utgivelsen!

For andre år på rad har en av Aschehougs lærebøker for grunnskolen vunnet Europas gjeveste pris.

Nasjonalt leseløft

Alde Gerhardsen, entusiastisk boksluker og elev ved Morellbakken skole og, leder oss gjennom et inspirerende program som i seg selv skaper leselyst. Her møter vi de fem barne- og ungdomsbokforfatterne Ida Tufte Michelsen, Stian Gulli, Reidar Müller, Nora Dåsnes og Bobbie Piers. De forteller og serverer smakebiter fra sine siste utgivelser. Vi får høre kultur- og likestillingsminister, Anette Trettebergstuen, snakke om sine lesevaner og planer for litteraturen. I panelet som forklarer hvorfor lesing er viktig, holder Kjersti Lundetræ, Dag Larsen, Siri Larsen og Kari Spjeldnæs glødende innlegg.

Se opptak fra arrangementet

Våg å ta opp vanskelige temaer i klasserommet

Hvorfor er ytringsfrihet så viktig? Har alle mennesker lik mulighet til å si hva de mener? Aschehoug blir 150 år og gir alle landets skoler gratis tilgang til et viktig undervisningsopplegg om ytringsfrihet. Logg inn med Feide på Aunivers.no og bruk opplegget i klasserommet ditt – du finner tilpassede opplegg for 1.–4. trinn, 5.–7. trinn, 8.–10. trinn og videregående skole.

Tverrfaglig opplegg om ytringsfrihet!

Bli med og utforsk!

Podkasten Utforsk er for alle som er interesserte i skole. Programleder Andreas er en engasjert og nysgjerrig lærer som inviterer gjester til å utforske temaer knyttet til skolen. Han er innom temaer som dysleksi, hvordan engasjere gutter i lesing, mobbing, skolevegring og mye mer. Vi håper hver episode gjør deg litt klokere.

Les mer om Utforsk og noen av episodene

Snakke matte med Asbjørn og Andreas!

Hvordan skaper vi et klasserom hvor elevene får utforske, snakke matte med hverandre og oppdage matematiske sammenhenger? Podkasten tar for seg matematikk fra 5.–10. trinn, men det har sneket seg inn noen episoder om utforskende undervisning og hvordan foresatte kan hjelpe til med matematikk hjemme.

Lytt til Snakke matte på Spotify

Gull til Fabel 3!

Fabel 3 har blitt tildelt BELMA-gull! Aschehoug Undervisning gratulerer forfattere, redaktører og alle involverte!

Aschehoug Univers – alle fag og alle trinn

Aschehoug Univers inviterer alle landets lærere inn for å utforske, planlegge og spre nysgjerrighet. Her finner du digitale læremidler tilpasset fagfornyelsen.

Digitale vurderingseksemplar for våre kommende lærebøker

Fra skolestart 2022 vil Aschehoug ha lærebøker på alle trinn til alle fag. Her får du en oversikt over hvilke bøker vi utgir dette året samt lenke til digitale vurderingseksemplar.

Slik bruker du 1. utgave av Quest med nytt digitalt innhold

Bruker du 1. utgave av Quest og er vant til å bruke tavle og elevnettsted fra Lokus? Her får tips til hvordan du kan bruke digitalt innhold på Aschehoug Univers